Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: +373 69405446

Conferința Raională „Micii Cercetători” cu participarea elevilor clasei a IV-a

La finele lunii aprilie 2024, elevii clasei a IV-a Timohin Liviu și Macari Victoria, ghidați de învățătoarea Lipcean Cristina au participat în cadrul Conferinței Raionale „Micii Cercetători”, prezentând proiectul de cercetare cu subiectul: „Influența luminii asupra plantelor”.

Concursul  s-a desfășurat în scopul încurajării copiilor de vârstă şcolară mică în  exersarea  abilităţilor de a întreprinde cercetări ştiinţifice. Concursul  îşi propune sǎ atragǎ sugestii care sǎ contribuie la descoperirea mijloacelor, forme moderne de organizare a învăţării, care să potenţeze interesele, aptitudinile elevilor, creativitatea şi ingeniozitatea acestora.

Copii de „azi” simt   tot mai frecvent necesitatea  de  a-şi îmbogăţi cunoştinţele generale despre tot ce-i înconjoară. Sutele de întrebări îi îndeamnă să pătrundă în  studierea informaţiilor ce i-ar ajuta să dezlege un şir de enigme. Misterele din lumea care-l înconjoară  pot fi decodificate în rezultatul cercetărilor.  Cercetarea este o modalitate de învăţare captivantă şi motivantă pentru elevi. Menirea învăţătorului este de a susţine micile intenţii ale  copiilor în procesul rezolvării unor probleme teoretice sau de a realiza o activitate practică prin intermediul unei investigaţii. Promovarea aspectelor de cercetare incipiente în rândul copiilor mici creează multiple oportunităţi  în vederea obţinerii unor performanţe la nivel individualizat.

OBIECTIVE CONCURSULUI: 

1. Asigurarea unei diseminǎri eficiente a exemplelor de bunǎ practicǎ privind rolul cercetărilor ca metodă de învăţare şi evaluare în procesul educaţional.

2. Dezvoltarea potențialului creativ al elevilor de vârstă şcolară mică.

3. Exersarea abilităţilor de organizare şi realizare a unui studiu individual bazat pe observări, investigaţii, studierea documentară.

4. Asigurarea comunicării într-un limbaj ştiinţific argumentat.

5. Realizarea unui schimb de idei, opinii, experienţe ale copiilor de vârstă şcolară mică.

6. Păstrarea şi valorificarea experienţelor acumulate în procesul de cercetare.

7. Descoperirea metodelor de stimulare a cercetărilor incipiente în treapta primară. 

GRUPUL ŢINTĂ

  • 1 elev/Grup alcătuit din 2 elevi  din clasa a IV-a.

Coodonatori:  

  • Cadre didactice din învǎţǎmântul primar
  • Părinţi

Sincere felicitări elevilor participanți Timohin Liviu și Macari Victoria, totodată aducem mulțumiri și recunoștință învățătoarei Lipcean Cristina pentru ghidarea elevilor în cadrul Concursului „Micii Cercetători”. La mai mult și la mai mare!

Articole Recente