Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: +373 69405446

Metode și tehnici activ-participative aplicate în cadrul orelor de Dezvoltare personală în clasele I-IX

La data de 18 decembrie s-a desfășurat ședința teoretico-practică a Comisiei metodice consiliere și dezvoltare personală. În cadrul ședinței Opaeț Sergiu, profesor la disciplina dezvoltare personală a prezentat membrilor comisiei „Metode și tehnici activ-participative utilizate în cadrul orelor de Dezvoltare personală”.

Dezvoltarea personală reprezintă o disciplină de studiu ce include activităţi și experienţe care au scopul:

* să susţină elevii în procesul de autocunoaștere, relaţionare corectă cu familia, colegii și mediul din care face parte;
* să dezvolte abilităţile de comunicare eficientă și management eficient al emoţiilor;
* să îmbunătăţească starea de conștientizare a propriului potenţial;
* să dezvolte talentele și abilităţile personale, orientate spre îmbunătăţirea calităţii vieţii prin aderarea la valorile societăţii contemporane, prin contribuirea la realizarea aspiraţiilor și visurilor personale într-un mediu de viaţă sănătos și sigur.

De menționat faptul că, Profesorul ar trebui să fie pentru elev ca un grădinar care cultivă un copăcel unic, pe care nu doreşte să-l piardă şi pe care îl îngrijeşte cu mare atenţie. Şi astfel copăcelul creşte – creşte, ajunge copac gata să înflorească, iar învăţătorul, pune pe ramurile sale câte o floare, o floare a încrederii în propriile puteri, a respectului faţă de sine şi de ceilalţi, a bunei cuviinţe, a creativităţii, a ambiţiei, a speranţei şi dorinţei de evoluţie, în final rezultând un copac cu flori alese care vor urma să fructifice.

Articole Recente